Te-ai hotarat sa-ti achizitionezi un generator de curent? Ai banii necesari dar nu stii ce ai putea sa alegi? Nu ai cunostinte in domeniu si nu stii care ti-ar fi cel mai de folos, pentru casa sau firma ta?

Atunci in cele ce urmeaza vei primi cateva sfaturi ajutatoare, insa in primul rand trebuie sa stii ca doar daca alegi corect un generator de energie de calitate, vei avea succes in utilizarea lui si iti va fi cu adevarat de folos. Poti incepe alegerea ta inteligenta prin achizitionarea unui generator de curent de pe site-ul www.AgroMall.ro

Apoi urmeaza instalarea generatorului de curent, ce presupune cateva lucruri importante, ce trebuiesc luate in considerare. De obicei impreuna cu generatorul, primesti un manual de instructiuni pentru instalarea lui, insa daca asa ceva nu ti se ofera regasesti aici cateva sfaturi, de care ar fi indicat sa tii cont. In primul rand, recomandabil este ca instalarea sa fie efectuata de un electrician profesionist, acesta detine uneltele necesare, are cunostinte vaste in domeniu si cunoaste reglementarile locale.

Daca insa, alege-ti sa faceti instalarea personal, trebuie mai intai sa va asigurati ca aveti autorizatiile cerute de legislatia locala, sa aveti in vedere ca fiecare generator poate avea reguli specifice de instalare, desi la prima vedere toate generatoarele sunt asemanatoare. Generatorul trebuie inspectat inainte de instalare, deoarece daca detine anumite defectiuni din fabricatie sau survenite in urma transportului, in momentul pornirii poate cauza incendii sau explozii.
Mai apoi trebuie sa alegeti un loc potrivit pentru montarea generatorului, deoarece acesta trebuie sa fie unul accesibil cu usurinta in caz de urgenta, de asemenea trebuie sa fie un spatiu destul de departe de cladire, pentru a tine departe de tine zgomotul pe care il poate face, cat si gazele evacuate.
De asemenea, langa generator trebuie sa aveti un echipament de stingere a incendiilor. O alta modalitate de prevenire a incediului este, izolarea cu material izolant a zonei de evacuare a gazelor. Acestea in contact cu substante inflamabile, pot provoca nedoritele incendii sau explozii.
Instalarea se poate face in interior sau in exterior. Instalarea in exterior se poate face daca cumparam un generator cu carcasa insonorizata. Generatorul presupune a fi montat pe o platforma de beton armat, pozitionata intr-o zona usor accesibila pentru alimentarea cu combustibil si mentenanta.
In ceea ce priveste insa, instalarea in interior, la baza nu se recomanda ca prin “interior”, sa intelegem in interiorul locuintei sau al firmei, deoarece monoxidul de carbon este inodor si incolor, si se poate acumula in spatiile inchise, asadar in principal pentru siguranta, este indicat ca generatorul, sa nu fie instalat in interiorul cladirii.
Daca totusi dorim sa alegem un generator fara carcasa insonorizata, acesta trebuie instalat in interior. Locatia insa ar trebui sa fie o magazine, camera tehnica, garaj, orice incapere destul de mare, anexa a locuintei noastre. Trebuie sa stim ca o instalare in interior a unui generator de energie, presupune si costuri mai mari decat cea in exterior.
Costurile implica inclusiv construirea cladirii, aceasta trebuie proiectata in asa fel, incat sa asigure, ventilatia ce elimina caldura si gazele de esapament. Generatorul in general, are nevoie de un flux de aer curat si rece, pentru aerisire.

Vezi aici modele de generatoare >>