Pompa de apa te ajuta la o multime de activitati agricole, fie ca este vorba de apa curata sau semi-murdara. Motopompa te ajuta atat la alimentarea cu apa curata, cat si la evacuarea celei murdare din bazine sau piscine.
Un astfel de utilaj are o greutate de la 10 pana la 200 kilograme, iar ca principiu de functionare, are la baza benzina fara plumb sau motorina. Mai mult decat atat, o pompa de apa iti usureaza munca de irigare a culturilor tale.
O pompa de apa perfecta trebuie, in primul rand, aleasa dupa ce te-ai informat despre toate caracteristicile ei. In acelasi timp, trebuie sa ai grija ca viitoarea ta pompa de apa nu iti va produce o gaura in buget mai mare decat ai planificat. Criteriile pe baza carora alegi o motopompa pot fi in functie de firma care o produce sau de la care ai mai cumparat deja alte utilaje. Insa, ca sa iti fie un ajutor bun pe termen lung, pompa de apa trebuie sa raspunda intrebarilor de mai jos.

Cat de mult vei folosi motopompa?
O motopompa pentru apa curata poate fi folosita si la alte substante ce au proprietati chimice similare cu apa curata. Modelele YS-50, WP-50, ZB-50, WP-20 au un motor in patru timpi, ce folosesc o forta de 4, 5.5 sau 6.5 cai putere. Au un debit maxim de 600 litri pe minut si mai poate functiona incontinuu timp de 220 de minute. Pompele de apa sunt utile si in cazul irigarii prin picurare.
Temperatura apei pentru motopompa poate fi atat joasa, cat si ridicata. Te ajuta, in aceeasi masura, sa irigi florile din gradina, dar si legumele de pe terenul agricol. In acelasi timp, o motopompa pentru apa semi-murdara te va ajuta sa evacuezi apa cu usurinta. Imaginati-va de cat efort este nevoie ca sa goliti o piscina si cat timp ve-ti economisi cu o motopompa potrivita pentru dvs.

Cat de mult conteaza gradul de ridicare al pompei?
Gradul de ridicare a pompei inseamna energia pe care o primeste o unitate de lichid de la pompa. Mai exact, se refera la cat de sus este aruncata apa. O ve-ti intalni adesea sub denumirea de „inaltimea de evacuare a pompei” sau "Refulare H max" si se masoara in metri. Insa, chiar daca inaltimea este mentionata cu exactitate, se mai poate pierde lichid din cauza miscarii apei in interiorul pompei.
Gradul de ridicare al pompei este important atunci cand o folositi. Daca v-ati cumparat o pompa de apa cu o inaltime mare de evacuare si nu o utilizati la potentialul sau maxim, apa evacuata va fi in exces, iar motorul se va supraincarca. Din aceasta cauza, totul va duce la o uzura rapida a motopompei.
Recomandam motopompele sa le folositi in cazul apelor curate, semiincarcate, in procesul de vidanjare sau evacuarea apelor provenite din aluviuni. Puteti alimenta de la o fantana, din lacuri sau rauri, apa se va pastra curata in interiorul conductelor. De aceea, puteti transporta apa pe distante lungi, pana la gradina, livada sau ogor. O utilitate speciala a unei astfel de motopompe este ca poate combate incendiile din instalatiile industriale.

Pompa de apa este un utilaj agricol care iti usureaza cu mult munca in gospodarie, gradina sau pe terenul agricol. Odata ce alegi modelul potrivit, vei avea parte de un ajutor pe termen lung, care iti ofera si o garantie de 2 ani. Iar decizia cea mai buna se ia dupa ce studiezi toate modelele si iti dai seama exact la ce vei folosi o motopompa de apa curata sau semi-murdara. Vezi gama de motopompe.